Uppfödarframgångar i Holland för svensk uppfödare!

Stuteri Jäboruder/Anne Pagmar är uppfödare till en del rad framgångsrika ston i Holland. För ett par år sedan var det Bloemetje af Jäboruder e. Talisman af Jäboruder som visade var skåpet skulle stå och blev Over-all champion på den årliga utställningen i Drenthe. I år var det dags för den yngre halvsystern Hilda af Jäboruder e. Talisman af Jäboruder, som upprepade sin systers bravad och tog hem såväl stochampionat som Over-all-championatet.  

Hilda af Jäboruder är född 2014 hos Anne Pagmar i Mullsjö. Hon såldes som 2åring till Erik Esschendal i Holland, stuteri Esdahoeve. Varje år har hon erhållit en 1 premie och hållit sig väl framme i täten, men i år var det hennes tur att vara bästa Shetland i regionen Drenthe.

Hildas mamma Crystal vd Brouwerij kom till Sverige senhösten 2014 och var då dräktig med Talisman af Jäboruder, som under en lång tid varit utlånad till Holland. Med sig hade hon ett stoföl vid namn Glamm vd Brouwerij. Crystal har därefter fortsatt sin avelskarriär hos Kristina Blad på Stuteri Hagalyckan, där hon bland annat är mor till ett fint diplomsto vid namn Hagalyckands Smaragd.

Jäborudersframgången slutar inte där, Crystal är en dotter till diplom, SUCH, 1a premie och KronPreferentstoet Roshilda af Jäboruder som hyrdes ut några år i avelssyfte till Stuteri Brouwerij och stuteri Bunswaard och är bland annat mor till avelshingsten Anders v Bunswaard (e. Timothy af Jäboruder) samt 1 premiestona Bloom v Bunswaard (e No Fear vd Römer) Extase vd Brouwerij (e. Helmut vd Brouwerij) förutom Crystal.

Hilda kommer alltså från en familj med en helgediget Jäboruderblod såväl på fädernet som på mödernet.

 ~ Kristina Blad ~